MC Montferland

Leden login

Random image

T_2012-06-30 07.30.51.jpg
Attentie
  • JW_SIG_PRG

Najaarsweekend

De dag van vrijdag, 7 september was alweer aangebroken. De eerste dag van het laatste motorweekendje van het seizoen, het najaarsweekend! Iedereen had er volgens mij weer zin in, want er waren veel aanmeldingen met 18 personen en 15 motoren in totaal.

Voor het heen en terug rijden had ik afgesproken om met Gerard, Jacqueline en Wim samen te rijden. In eerste instantie zouden we rond 9.30u vertrekken vanuit Zeddam. Het was die ochtend echter aan het regenen, maar de bui zou rond 9.30u stoppen. Hierom hebben we het vertrek een half uurtje uitgesteld. Dit bleek uiteindelijk de juiste keus en toen we vertrokken was het droog. De weg was nog wel nat en er lag ook genoeg zand op de weg. Bij de eerste stop konden we de motoren even goed bekijken en deze waren dan ook goed smerig. Wim vond dit wel jammer, want hij had net de motor helemaal gepoetst.

Naar mate de route vorderde en we dichterbij de Eifel kwamen werd het weer steeds mooier, maar nog belangrijker is dat niet alleen het weer maar ook de wegen mooier werden. Na een prachtig stuk te hebben gereden (dank aan Wim voor de route) kwamen we aan in Laufeld waar we in een mooi hotel verbleven.

Na ons op te hebben gefrist stond om 19.00u het eten klaar, wat echt lekker was en daarna is er nog tot een uurtje of 23.00 geborreld in het café.

Op de zaterdag stond om 8.30u het ontbijt weer voor ons klaar. Zoals ik gewend ben in Duitsland stond er veel en was het lekker. Na het ontbijt werd het tijd voor de zaterdag rit. Deze rit was gemaakt door Frits en ik moet zeggen het was een prachtige rit! Deze zal ik zonder twijfel nog een keer rijden als ik daar weer in de buurt ben.

Het was ook prachtig weer. De temperatuur was niet te hoog en het zonnetje scheen lekker. Het was naar mijn mening de perfecte dag om daar over de mooie kronkelende weggetjes door het landschap te dansen. Er zat dan ook genoeg afwisseling in de route qua haarspeld bochtjes en flauwe bochtjes met mooie vergezichten.

Rond 15.30u waren we met de groep weer terug bij het hotel en werd er op het terras nog vol genoten van het weer met een drankje er bij. Het avond eten stond weer om 19.00u weer voor ons klaar en smaakte ook weer goed. Hierna werd er lekker geborreld in het café tot een uurtje of 23.00u.

En dan was het alweer zondag. Helaas alweer de laatste dag van het Najaarsweekend. Om 8.30u konden we ontbijten en na het ontbijt werden de motorpakken weer aangetrokken en de koffers ingepakt. Nadat iedereen elkaar had bedankt voor het mooie weekend en gedag had gezegd vertrokken we weer in kleinere groepjes terug naar huis.

Onderweg hadden we met mijn groepje nog een mooie stop bij de bruinkool mijn bij Keulen. Hier hebben we onze ogen even flink uitgekeken naar de schaal van deze hele operatie. Daarna hebben we een fijne vervolg route gehad op weg naar huis.

Uiteindelijk wil ik Frits en Wim nog bedanken voor de mooie routes die ze hadden gemaakt en alle anderen wil ik bedanken voor het hele gezellige weekend!
Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende!