user_mobilelogo

Login

Sponsor hoek

theba.jpg

LET OP: door werkzaamheden aan de N316 is het startpunt niet te bereiken via ingang Tomesen Parket.

Deelnemers uit de richting Zeddam, 's-Heerenberg kunnen het best via de Langeboomsestraat (kruising bij Daas Baksteen) de tent bereiken.
Deelnemers die vanuit de richting Didam komen kunnen het best via industrieterrein Wijnbergen rijden.

 

Vanochtend hebben wij ons 40 jarig club jubileum gevierd met een mooi en gezellig ontbijt bij Ruimzicht in Zeddam. De opkomst was groot en het samenzijn deed iedereen weer goed.

Tijdens dit ontbijt werden de 4 leden die vanaf het begin erbij zijn, Leo Marriet, Tonni ten Brink, Johan ten Brink en Willy Loskamp, door voorzitter Hans Harmsen in het zonnetje gezet. Helaas waren Leo en Johan verhinderd, maar Hans heeft bij Tonni en Willy, als eerbetoon aan de oorspronkelijke leden/oprichters, een herinneringsspeldje opgespeld.

Na het ontbijt is er een groepsfoto gemaakt en zijn de rijdende leden vertrokken voor een mooie toertocht.

De dag van vrijdag, 7 september was alweer aangebroken. De eerste dag van het laatste motorweekendje van het seizoen, het najaarsweekend! Iedereen had er volgens mij weer zin in, want er waren veel aanmeldingen met 18 personen en 15 motoren in totaal.

Voor het heen en terug rijden had ik afgesproken om met Gerard, Jacqueline en Wim samen te rijden. In eerste instantie zouden we rond 9.30u vertrekken vanuit Zeddam. Het was die ochtend echter aan het regenen, maar de bui zou rond 9.30u stoppen. Hierom hebben we het vertrek een half uurtje uitgesteld. Dit bleek uiteindelijk de juiste keus en toen we vertrokken was het droog. De weg was nog wel nat en er lag ook genoeg zand op de weg. Bij de eerste stop konden we de motoren even goed bekijken en deze waren dan ook goed smerig. Wim vond dit wel jammer, want hij had net de motor helemaal gepoetst.

Naar mate de route vorderde en we dichterbij de Eifel kwamen werd het weer steeds mooier, maar nog belangrijker is dat niet alleen het weer maar ook de wegen mooier werden. Na een prachtig stuk te hebben gereden (dank aan Wim voor de route) kwamen we aan in Laufeld waar we in een mooi hotel verbleven.

Na ons op te hebben gefrist stond om 19.00u het eten klaar, wat echt lekker was en daarna is er nog tot een uurtje of 23.00 geborreld in het café.

Op de zaterdag stond om 8.30u het ontbijt weer voor ons klaar. Zoals ik gewend ben in Duitsland stond er veel en was het lekker. Na het ontbijt werd het tijd voor de zaterdag rit. Deze rit was gemaakt door Frits en ik moet zeggen het was een prachtige rit! Deze zal ik zonder twijfel nog een keer rijden als ik daar weer in de buurt ben.

Het was ook prachtig weer. De temperatuur was niet te hoog en het zonnetje scheen lekker. Het was naar mijn mening de perfecte dag om daar over de mooie kronkelende weggetjes door het landschap te dansen. Er zat dan ook genoeg afwisseling in de route qua haarspeld bochtjes en flauwe bochtjes met mooie vergezichten.

Rond 15.30u waren we met de groep weer terug bij het hotel en werd er op het terras nog vol genoten van het weer met een drankje er bij. Het avond eten stond weer om 19.00u weer voor ons klaar en smaakte ook weer goed. Hierna werd er lekker geborreld in het café tot een uurtje of 23.00u.

En dan was het alweer zondag. Helaas alweer de laatste dag van het Najaarsweekend. Om 8.30u konden we ontbijten en na het ontbijt werden de motorpakken weer aangetrokken en de koffers ingepakt. Nadat iedereen elkaar had bedankt voor het mooie weekend en gedag had gezegd vertrokken we weer in kleinere groepjes terug naar huis.

Onderweg hadden we met mijn groepje nog een mooie stop bij de bruinkool mijn bij Keulen. Hier hebben we onze ogen even flink uitgekeken naar de schaal van deze hele operatie. Daarna hebben we een fijne vervolg route gehad op weg naar huis.

Uiteindelijk wil ik Frits en Wim nog bedanken voor de mooie routes die ze hadden gemaakt en alle anderen wil ik bedanken voor het hele gezellige weekend!
Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende!

De avondvierdaagse is weer tot een goed einde gebracht. Er waren weer meer dan 100 deelnemers die één of meerdere dagen door de Achterhoek en omgeving gereden hebben. Op de woensdag was er voor de deelnemers de mogelijkheid om eerder te starten om zo de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Duitsland te kunnen zien. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt.

Voor de donderdag was er voor het eerst een oldtimerrit gepland. Hierop hebben zich 17 motoren gemeld. Dit zorgde voor een mooie slinger aan motoren die richting Borculo reed.

Hieronder de foto's en een video van de oldtimers:

En een impressie van de rest van de motoren tijdens het evenement:

14 januari 2018 Nieuwjaarsinstuif MC Montferland

Wat een geweldige opkomst vandaag tijdens onze Nieuwjaarsinstuif voor leden en hun gezin bij het Bowlingcentrum in ’s-Heerenberg, samen hebben we getoast op het nieuwe jaar.

Onder het genot van een hapje en drankje werd er gezellig gebowld, gekaart en bij gekletst.

Het was in alle opzichten een zeer geslaagde middag!