user_mobilelogo

Login

Sponsor hoek

Logo-Verheij.jpg

Op 29 juni was het weer zover. De motor was weer bepakt voor een vierdaagse rit naar Dankerode in de Harz. Het was vroeg, maar de zon scheen en ik had er zin in. Eerst even tanken en daarna naar Terborg voor een pre-rit bak koffie. Tijdens de koffie werd er al gebeld. Ik had mijn telefoon vergeten. Op zich is dat geen probleem, een paar dagen rust. Ik gebruik de telefoon echter ook als wekker en zag het niet zitten om de ritten te missen door me te verslapen. Dus toch nog even snel de telefoon halen. We zouden elkaar treffen in Ulft. Vanaf daar met een kleine vertraging de route gestart. De groep bestond uit 4 personen, 3 motoren. Met zo'n kleine groep kun je lekker opschieten. Na een paar uur gereden te hebben bij een supermarkt gestopt voor de welverdiende koffie met gebak. Het wordt tegenwoordig steeds lastiger om een restaurant/café te vinden die al voor 4 uur open is. Tijdens deze pauze begon het lichtelijk te regenen, maar in de verte scheen de zon nog. Het rijden naar de zon bleek een lastige opgave te zijn, waardoor we de rest van de rit in de regen hebben gereden. Nadat de omleiding ons weer eens in de 'middle of nowhere' had geleid toch maar besloten de snelste weg naar het hotel te nemen. Hier waren de meesten al aangekomen. Na een warme douche en de kleding op de verwarming te hebben gelegd kon de gezellige avond beginnen.

Op vrijdag wilde de zon alweer doorbreken en zou een korte rit van 75km gereden. Door een bochtige omleiding is de route 100km geworden en eindigden we onder aan een skipiste bij een leuk restaurantje. Hier werd de innerlijke mens goed verzorgd en konden we er weer even tegenaan. De terugweg iets omgelegd naar de Rapbodetalsperre om van het mooie uitzicht te genieten. Hier is sinds ons vorige bezoek een heleboel veranderd. Wat vroeger een bosrijk uitzichtpunt was, is tegenwoordig een toeristische trekpleister geworden voor waaghalzen. Het uitzicht is er niet minder mooi op geworden. Na dit bezoek de terugweg naar het hotel ingezet en daar hebben de laatste 2 zich bij de groep gevoegd.

Tijdens de zaterdagrit hebben we dit jaar kunnen genieten van alle mogelijke omgevingen. Er was voor ieder wat wils. Een korte stop bij de Kyffhäuser denkmal bij het koffiehuis met meer dan 1500 verschillende koffiepotten aan het plafond voor koffie met gebak en daarna via de 39-bochtenweg naar beneden en terug naar het hotel.

Helaas was de terugreis alweer gepland voor de zondag. Nog even de laatste bochtjes pakken voordat we hoofdzakelijk via de provinciale wegen huiswaarts zijn gereden. Alles uitpakken en proberen zoveel mogelijk rust te vinden om het normale leven weer op te kunnen pakken.

Iedereen bedankt voor het mooie weekend.