user_mobilelogo

Login

Sponsor hoek

Logo-Verheij.jpg

Informatie: 

Onderaan deze pagina vindt u informatie over onze historie, doelstelling en activiteiten.

Mocht u na het bekijken van onze website verdere informatie willen hebben, neem dan contact op met een van de bestuursleden. 

Bestuur:

Dit wordt gevormd door de volgende leden:

Hans Harmsen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bart Vlasblom - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Martin Nieling - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marcel Lanters - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jacqueline Bod - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historie

Het was in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw dat Nederlandse wegrace – coureurs furore maakten op de internationale circuits. Namen als Wil Hartog, Boet van Dulmen en Jack Middelburg waren bekende coureurs in de 500 cc klasse. Aalt Toersen, Paul Lodewijks en Martin Mijwaard namen de lichtere klassen voor hun rekening.

Een aantal motorrijders uit de directe omgeving van het Montferland bezocht in die jaren, aansluitend op de TT van Assen, de Belgische Grand Prix. Deze werd verreden op het circuit van Francorchamps. Het was op deze plek dat in 1977 het initiatief genomen werd om Motorclub Montferland op te richten.

Na een voorzichtige start werd op 28 maart 1979 de akte van oprichting en de statuten, onder het toeziende oog van kandidaat-notaris Dirk van Zanten, getekend. De officiële Vereniging Motorclub Montferland was een feit.

Doelstelling en activiteiten: 

Als doelstelling van de vereniging staat in de oprichtingsakte vermeld:

De vereniging heeft tot doel de bevordering van de motorsport in de meest uitgebreide zin.

Binnen deze ruim geformuleerde doelstelling is Motorclub Montferland actief. In de meer dan 30 achterliggende jaren is een jaarprogramma tot stand gekomen waar elk lid wat wils kan aantreffen. Het varieert van korte ritjes op de zondagmorgen ( ca. 13 stuks ) 1- daagse tourritten ( 5x ) en 5 meerdaagse evenementen. Daarnaast organiseren wij twee evenementen die ook voor niet-leden open staan. Dit zijn de motor-avondvierdaagse in de tweede volle week van juni en de Montferland-tour in augustus. De motor-avondvierdaagse staat op de KNMV- tourkalender. 

Natuurlijk zijn er ook evenementen waar je de motor kunt thuis laten. We beginnen het jaar met een bowling-middag, een barbecue in de maand juni en in november gaan we traditioneel – moes-eaten -.

Al met al zijn we een actieve tourvereniging geworden, waarbij het gezellig samen onze hobby beleven voorop staat. Het ledenaantal is niet hoger dan 60. Dit is een bewuste keuze. We willen een kleine overzichtelijke vereniging blijven.