user_mobilelogo

Login

Sponsor hoek

logopowerplus.jpg

De dag van vrijdag, 7 september was alweer aangebroken. De eerste dag van het laatste motorweekendje van het seizoen, het najaarsweekend! Iedereen had er volgens mij weer zin in, want er waren veel aanmeldingen met 18 personen en 15 motoren in totaal.

Voor het heen en terug rijden had ik afgesproken om met Gerard, Jacqueline en Wim samen te rijden. In eerste instantie zouden we rond 9.30u vertrekken vanuit Zeddam. Het was die ochtend echter aan het regenen, maar de bui zou rond 9.30u stoppen. Hierom hebben we het vertrek een half uurtje uitgesteld. Dit bleek uiteindelijk de juiste keus en toen we vertrokken was het droog. De weg was nog wel nat en er lag ook genoeg zand op de weg. Bij de eerste stop konden we de motoren even goed bekijken en deze waren dan ook goed smerig. Wim vond dit wel jammer, want hij had net de motor helemaal gepoetst.

Naar mate de route vorderde en we dichterbij de Eifel kwamen werd het weer steeds mooier, maar nog belangrijker is dat niet alleen het weer maar ook de wegen mooier werden. Na een prachtig stuk te hebben gereden (dank aan Wim voor de route) kwamen we aan in Laufeld waar we in een mooi hotel verbleven.

Na ons op te hebben gefrist stond om 19.00u het eten klaar, wat echt lekker was en daarna is er nog tot een uurtje of 23.00 geborreld in het café.

Op de zaterdag stond om 8.30u het ontbijt weer voor ons klaar. Zoals ik gewend ben in Duitsland stond er veel en was het lekker. Na het ontbijt werd het tijd voor de zaterdag rit. Deze rit was gemaakt door Frits en ik moet zeggen het was een prachtige rit! Deze zal ik zonder twijfel nog een keer rijden als ik daar weer in de buurt ben.

Het was ook prachtig weer. De temperatuur was niet te hoog en het zonnetje scheen lekker. Het was naar mijn mening de perfecte dag om daar over de mooie kronkelende weggetjes door het landschap te dansen. Er zat dan ook genoeg afwisseling in de route qua haarspeld bochtjes en flauwe bochtjes met mooie vergezichten.

Rond 15.30u waren we met de groep weer terug bij het hotel en werd er op het terras nog vol genoten van het weer met een drankje er bij. Het avond eten stond weer om 19.00u weer voor ons klaar en smaakte ook weer goed. Hierna werd er lekker geborreld in het café tot een uurtje of 23.00u.

En dan was het alweer zondag. Helaas alweer de laatste dag van het Najaarsweekend. Om 8.30u konden we ontbijten en na het ontbijt werden de motorpakken weer aangetrokken en de koffers ingepakt. Nadat iedereen elkaar had bedankt voor het mooie weekend en gedag had gezegd vertrokken we weer in kleinere groepjes terug naar huis.

Onderweg hadden we met mijn groepje nog een mooie stop bij de bruinkool mijn bij Keulen. Hier hebben we onze ogen even flink uitgekeken naar de schaal van deze hele operatie. Daarna hebben we een fijne vervolg route gehad op weg naar huis.

Uiteindelijk wil ik Frits en Wim nog bedanken voor de mooie routes die ze hadden gemaakt en alle anderen wil ik bedanken voor het hele gezellige weekend!
Ik kan in ieder geval niet wachten tot de volgende!

De avondvierdaagse is weer tot een goed einde gebracht. Er waren weer meer dan 100 deelnemers die één of meerdere dagen door de Achterhoek en omgeving gereden hebben. Op de woensdag was er voor de deelnemers de mogelijkheid om eerder te starten om zo de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Duitsland te kunnen zien. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt.

Voor de donderdag was er voor het eerst een oldtimerrit gepland. Hierop hebben zich 17 motoren gemeld. Dit zorgde voor een mooie slinger aan motoren die richting Borculo reed.

Hieronder de foto's en een video van de oldtimers:

En een impressie van de rest van de motoren tijdens het evenement:

14 januari 2018 Nieuwjaarsinstuif MC Montferland

Wat een geweldige opkomst vandaag tijdens onze Nieuwjaarsinstuif voor leden en hun gezin bij het Bowlingcentrum in ’s-Heerenberg, samen hebben we getoast op het nieuwe jaar.

Onder het genot van een hapje en drankje werd er gezellig gebowld, gekaart en bij gekletst.

Het was in alle opzichten een zeer geslaagde middag!

Op 29 juni was het weer zover. De motor was weer bepakt voor een vierdaagse rit naar Dankerode in de Harz. Het was vroeg, maar de zon scheen en ik had er zin in. Eerst even tanken en daarna naar Terborg voor een pre-rit bak koffie. Tijdens de koffie werd er al gebeld. Ik had mijn telefoon vergeten. Op zich is dat geen probleem, een paar dagen rust. Ik gebruik de telefoon echter ook als wekker en zag het niet zitten om de ritten te missen door me te verslapen. Dus toch nog even snel de telefoon halen. We zouden elkaar treffen in Ulft. Vanaf daar met een kleine vertraging de route gestart. De groep bestond uit 4 personen, 3 motoren. Met zo'n kleine groep kun je lekker opschieten. Na een paar uur gereden te hebben bij een supermarkt gestopt voor de welverdiende koffie met gebak. Het wordt tegenwoordig steeds lastiger om een restaurant/café te vinden die al voor 4 uur open is. Tijdens deze pauze begon het lichtelijk te regenen, maar in de verte scheen de zon nog. Het rijden naar de zon bleek een lastige opgave te zijn, waardoor we de rest van de rit in de regen hebben gereden. Nadat de omleiding ons weer eens in de 'middle of nowhere' had geleid toch maar besloten de snelste weg naar het hotel te nemen. Hier waren de meesten al aangekomen. Na een warme douche en de kleding op de verwarming te hebben gelegd kon de gezellige avond beginnen.

Op vrijdag wilde de zon alweer doorbreken en zou een korte rit van 75km gereden. Door een bochtige omleiding is de route 100km geworden en eindigden we onder aan een skipiste bij een leuk restaurantje. Hier werd de innerlijke mens goed verzorgd en konden we er weer even tegenaan. De terugweg iets omgelegd naar de Rapbodetalsperre om van het mooie uitzicht te genieten. Hier is sinds ons vorige bezoek een heleboel veranderd. Wat vroeger een bosrijk uitzichtpunt was, is tegenwoordig een toeristische trekpleister geworden voor waaghalzen. Het uitzicht is er niet minder mooi op geworden. Na dit bezoek de terugweg naar het hotel ingezet en daar hebben de laatste 2 zich bij de groep gevoegd.

Tijdens de zaterdagrit hebben we dit jaar kunnen genieten van alle mogelijke omgevingen. Er was voor ieder wat wils. Een korte stop bij de Kyffhäuser denkmal bij het koffiehuis met meer dan 1500 verschillende koffiepotten aan het plafond voor koffie met gebak en daarna via de 39-bochtenweg naar beneden en terug naar het hotel.

Helaas was de terugreis alweer gepland voor de zondag. Nog even de laatste bochtjes pakken voordat we hoofdzakelijk via de provinciale wegen huiswaarts zijn gereden. Alles uitpakken en proberen zoveel mogelijk rust te vinden om het normale leven weer op te kunnen pakken.

Iedereen bedankt voor het mooie weekend.

Deelnemers: Hans Harmsen, Marcel Lanters, Eric Leenen, Tim Middelhof, Frans Lanters, Harry en Maria Verheij, Gerard en Betsie Derksen, Frits en Astrid Kupers, Frans Lanters, Tonni ten Brink, Johan Wolters

Voor het eerst op de toerkalender een rit op 2e Pinksterdag. Na wat startproblemen (slechte accu) met toch nog 12 motoren om 9:30 uur richting ons reisdoel Felsenmühle Ochtrup vertrokken. In de buurt van Winterswijk sloot Johan zich nog bij ons aan. Langs de Nederlands Duitse grens zijn we naar onze koffiestop Landgasthof Haarmühle bij Altstätte gereden, voor de koffie met appelgebak en slagroom op z’n Duits (veel en groot). Onze volgende stop, Bikertreff Felsenmühle is een mooie locatie om te bezoeken. Een aanrader voor wie een keer in de buurt komt.

Al met al een mooie route, goede stopplaatsen en vooral lekker gereden vandaag.